2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Tradicinio skrebuko konkursas - #2

Jei paklausčiau, kodėl skrebinate, tikiu galėtumėte kalbėti valandų valandas ir nenustoti, o priežasčių išvardintumėte begalybę. Taip ir aš jų turiu tiek pat, nei daugiau nei mažiau :) Tačiau noriu pakalbėti apie vieną, kuri, man atrodo, šiuo, skaitmeninio ir virtualaus gyvenimo pakilimo, metu yra viena svarbiausių. Tai nuotraukų spausdinimas. Prisipažinsiu, kad vienu, savo gyvenimo periodu, visai buvau tai pamiršusi. Kompiuteris buvo (na ir yra) grūste prigrūstas nuotraukų katalogų. Šimtai kadrų, reikalingų ir nereikalingų gi niekada nėra laiko jiems sutvarkyti, atrinkti ir ištrinti. Nuoširdžiai prisipažinsiu, kad tik prabėgus nemažai laiko kai kurias praverčiau. O kiek dar tų, kurios taip ir guli pamirštos kažkuriame kataloge. Užtat dabar, skrebinimo dėka, ir vėl džiaugiuosi spausdintų nuotraukų kvapu ir laukimu, kol viena po kitos išlįs iš gamybos aparato. Kol pamatysi tikrąsias spalvas (jei tik kokia teta ar dėdė jų nekoregavo savo nuožiūra), kol kiekvieną nuoširdžiai apžiūrėsi, apčiupinėsi, mintyse praversi tų dienų prisiminimus. Ir skrebinti, skrebinti, skrebinti. Ir tai tikrai maloniau, nei spaudinėti "next" mygtuką virtualiame albume.
O ar pamenate pirmąsias darytas nuotraukas, kai dar buvote kokios 13-kos? Na man tai buvo maždaug tiek, kai aš turėjau savo "muilinukę". 9X13 cm formatas. Spalvotos. Blizgios. Stebuklingos. O didesnes darydavome tik ypatingomis progomis, nes buvo brangu :) Užtat dabar mes turime daugiau galimybių. Ir aš išdrįstu tikrai naudotis ne formatu. Ir tikrai dažniau atsispausdinu didelio formato nuotrauką. Taigi ir nuklydau iki mūsų antrojo tradicinuko konkurso temos, kuri tikimės jums nebus per sunki ;)


Sukurti skrebuką, kuriame būtų panaudota didelė nuotrauka. (20X30 cm formato.) Žodžiu nuotrauka turi užimti daugiau nei puse skrebuko dydžio.

1. Dalyvauti gali visi.
2. Konkursui galima pateikti tik vieną skrebuką.
3. Konkursas truks iki vasario 13 d. (24 val. LT laiku).
4. Savo darbelius skelbkite tinklaraščiuose ar internetinėse nuotraukų talpyklose ir įkelkite nuorodą šio pranešimo gale. Skrebukai gali tuo pat metu dalyvauti ir kituose konkursuose, tačiau turi būti nauji, jų nuotraukos nepublikuotos anksčiau ar jau laimėję konkurse (-uose).
5. Nugalėtoją rinks forumo scrapping.lt lankytojai.
6. Konkurso nugalėtojas bus skelbiamas vasario 15 d.










Tikiuosi komandos pavyzdžiai jus įkvėps.
Sėkmės skrebinant ir dalyvaujant konkurse!

Čia palikite nuorodą į konkursinį darbelį.
  • Jei dedate nuorodą savo tinklaraščio, kuriame publikuojate savo darbelį, tai nukopijuokite tinklaraščio įrašo adresą.
  • Jei dedate nuorodą darbelio, kuris patalpintas Picasa, radikal.ru ar kitose internetinėse talpyklose, nukopijuokite adresą be "http://"
  • Jei nesigauna įdėti veikiančios nuorodos - palikit ją komentaruose ir mes pasirūpinsim, kad visi Jūsų darbelį pamatytų ;)

14 komentarų:

  1. ačiū už nuostabią įžangą ir dar nuostabesnius darbus - įkvėpimas tikrai turi aplankyt!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai sauni tema!!! Nuostabus pavyzdziai!!! Labai noriu dalyvaut, reik tik nuotrauka susirast tinkama :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Wauu kokie zavingi pavyzdziai!!! nerealiai visi patiko!! perskaiciau tema ir iskart zinau kokia nuotrauka turiu ir kaip tik ja norejau dideliu formatu padaryti!! super kaip pasiseke :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man irgi patiko pavyzdžiai - ir patiko, ir įkvėpė :) dabar tik nepatingėt tuoj pat imtis darbo...! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man taip daznai pasitaiko...kad scrapping komanda (kazkuri is jusu ;) mano mintis tiesiog skaito. Butent sia, ta pacia, uzduoti jau esu paruosus su eskizu vienam busimam OUAS konkursui. Nesitiki net tokie sutapimai...
    Visu pavyzdziai nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
  6. noriu paklausti, o kas svarbiau: ar, kad nuotaruka užimtų 2/3 skrebuko, ar skrebuko išmatavimai? Ta prasme,jei turiu nuotrauką 10/15, ir daryčiau su ja skrebuką 15/15, tai tiktų ar netiktų?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laru,nuotraukos dydis turi buti 20*30 cm dydzio

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai smagu, kad konkurso tema jus suintrigavo :)Laukiam laukiam skrebuku:)

    Irma - :) tikrai keista :)bet labai malonu :)

    Laru - tikiuosi atrasi galimybe padaryti nuotrauka tinkancia siam konkursui - labai labai smagus jausmas skrebinti tokia didele nuotrauka :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai smagu :) jau turime - pirmaji konkursini skrebuka :) Esprit - labai grazus skrebukas :) cia taip tinka embosinimas, o mergytes zvilgsnis pribloskiantis!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū, Lawrute :). Antrą kartą skrebinu tą pačią nuotrauką, bet tik šią turėjau tokio formato pasidariusi... patingėjau iš naujo užsakinėti :))).

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū už gera konkursą...Man labai patiko jūsų mintys apie didžiausia nuotrauką...Visiems sėkmės...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mano atvirukas 20*28,aš galiu įrodyt

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tati - viskas gerai - tiesiog suklaidino tavo parasymas - atvirukas...
    aciu kad dalyvauji:)

    Aciu visoms, kurios dalyvauja - SEKMES!!!

    laukiam laukiam :) dar bent keleto konkursiniu skrebuku :)

    AtsakytiPanaikinti