2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

Interviu su skrebuke

 Laba,
šiandien susipažinkime su "Metų iniciatyvos" nominante.

Rosvita Daukšiene, Esprit 


   "Man 35 metai. Gimiau Kėdainiuose. Į Kauną atvažiavau studijuoti, baigusi mokslus čia ir pasilikau. Mano mėgstamiausias gėrimas yra kava ir pati skaniausia jinai man būna vėlai vakare, kai vaikai suminga. Labai myliu knygas. Knygynas - ta vieta, kur galiu praleisti valandų valandas. Turiu silpnybę kulinarinėms knygoms ir skrebinimo žurnalams. Filmams pastaruoju metu vis mažiau lieka laiko, bet paskutinysis labiausiai patikęs buvo “Pavasaris, vasara, ruduo, žiema ir... vėl pavasaris “. Skrebinimu susidomėjau maždaug prieš metus, tad ir atradau scrapping.lt forumą. Pirmasis darbelis buvo Advento kalendorius vaikams. Pabandžius negalėjau sustoti. Jei tik turiu galimybę skrebinu kasdien. Dažniausiai vakarais, kai vaikai užmiega ir namuose būna ramu. Tada galiu susikaupti ir mėgautis šiuo procesu, dažnai taip užsisėdžiu iki gilios nakties. Džiaugiuosi, kad vyras neprieštarauja šiam mano pomėgiui, nepagaili pagyrimų, o kartais ir kritikos.
   Didžioji mano darbų dalis yra netradiciniai skrebukai. Mieliausi mano širdžiai - knygų skirtukai. Malonu žinoti, kad mano skirtukai papildė kelias rimtas knygų žymeklių kolekcijas.


Labai džiaugiuosi, kad didžiojo skrebukių susitikimo metu pavyko padaryti net tris tradicinius skrebukus. Svajoju, kad kada nors mano abu vaikai turės po didelį albumą su skrebukais, kuriuose bus įamžintos gražiausios jų vaikystės akimirkos.

2011 metų didžiojo susitikimo metu man atiteko “Metų iniciatyvos” apdovanojimas. Ištiesų šis apdovanojimas turėtų priklausyti akcijos “Akimirkos” sumanytojai Aušrai ir visoms forumo narėms, kurios pasisiūlė padekoruoti po viena ar net po kelis albumėlius. Jau anksčiau teko bendrauti su kūdikių namų vaikučiais, tad šiai gražiai iniciatyvai, negalėjau likti abejinga. Tiesiog forumo narėms pasiūliau prisidėti prie akcijos ir sulaukiau didelio palaikymo. Galiu pasidžiaugti, kad jau didžioji dalis albumėlių pasiekė vaikučius.

      Mano top priemonių sąrašo viršuje turbūt turėtų būti Prima Marketing firmos produkcija. Man jų kolekcijos dvelkia jaukumu, patinka jų subtilumas. Jaučiu silpnybę štampukams, nors tikrai per mažai juos naudoju savo darbuose ir dar daugelio technikų nesu išbandžius, bet labai dažnai neatsispiriu pagundai kokį patikusį įsigyti. Mylimiausias rinkinys, kuriuo neikaip negaliu atsidžiaugti yra Pink Paislee “Butterfly garden”. 

Labai džiaugiuosi įsigijusi Tim Holtz kirtimo formelę “Vintage market”

 
   Dar vienas labai smagus “atradimas” - reljefinis dekoravimas, naudojant skaidrius (clear) reljefinio dekoravimo miltelius. Sužavėjo efektas, kurį galima išgauti, - lyg popierius būtų apgaubtas miglos ir rasos lašelių.

   Labai patinka My mind’s eye “Wild asparagus” raidynas ir kita šios firmos produkcija. Mano norų sąraše nemažai priemonių iš šio gamintojo puslapio.
 
   Deja schemos internete niekur nepavyko rast, o kompiuteriu nemoku nubraižyt, ranka taip pat gavosi nei šis nei tas, tai gal teks šį punktą praleisti.
   Šiaip mėgiama mano yra ši schema 
Ačiū, Rosvita.
Malonu susipažinti.
Skaitytojus kviečiame užsukti į Rosvitos darbų tinklaraštį
http://pagamintarankomis.weebly.com/

5 komentarai:

  1. Tikrai malonu suzinoti daugiau apie tave :) Filmas kuri minejai tikrai nerealus, jau buvau ji pamirsus, taip seniai maciau, bet jis tikrai labai geras. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esprit - tai štai iš kur tavo potraukis gaminti skirtukus :) Jie nuostabūs! Kaip, žinoma, ir kiti tavo darbai. Buvo smagu sužinoti apie tave daugiau. Sėkmės kūryboje!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rosvita, labai malonu susipažinti. Juo labiau, kad ir aš esu vieno nuostabaus skirtuko savininkė. :)
    O tas filmas - taip, jis tikrai puikus, mačiau kažkur prieš metus, bet jis... įstringantis galvoje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu Rosvita susipazinti :) tavo darbeliai labai labai dailuciai! o skirtukas isvis nuostabus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nors ir virtualiai, malonu susipazinti su man dar nezinoma skrebuke. Darbeliai labai kruopstus, o ir geranoriski tikslai labai garbingi. Gero skrebinimo!

    AtsakytiPanaikinti