2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Core'dinations popieriaus pasaulis


Kadangi nemažai laiko praleidžiu dairydamasi įdomių skrebinimo priemonių, tad nutariau keliais atradimais pasidalinti ir su Jumis. Tikiuosi, ši informacija bus įdomi ir naudinga, o galbūt kai kuriuos net įkvėps sukurti kokį skrebuką!

Tad pristatau
Core'dinations vienspalvį popierių. Jis įdomus tuo, kad naudojant vien šį popierių ir pasitelkus šiek tiek išradingumo galima išgauti daugybę efektų. Pagrindinis šio popieriaus išskirtinumas - popierius viduje taip pat turi spalvą, kuri artima išorinei popieriaus spalvai, tačiau yra tonu šviesesnė ar tamsesnė. Taip pat būtina paminėt, kad popieriaus paviršius nėra visiškai lygus, turi tarsi drobės raštą. Be abejo, kaip ir priklauso skrebinimo popieriui, šis neturi rūgščių bei lignino, tad Jūsų nuotraukos bus tikrai saugios. Core'dinations popierius gana storas ir jį galima naudot kaip skrebuko pagrindą. Tad dabar trumpai ir konkrečiai apie Core'dinations Color Core popierių:
  • pakankamai storas vienspalvis popierius (cardstock);
  • popierius dvipusis (abi jo pusės tos pačios spalvos);
  • popieriaus vidinis sluoksnis turi spalvą;
  • paviršius turi iškilų "drobės" raštą;
  • be rūgščių (acid-free);
  • be lignino (lignin-free);
Šiek tiek plačiau papasakosiu apie jo panaudojimo galimybes.


1. Nuplėšimas (tear)
  • Nuplėšus popierių galima vidine popieriaus spalva kaip rėmeliu įrėminti skrebuką.
  • Norint, kad nuplėštoji dalis, kurioje matosi vidinė spalva, būtų kuo platesnė, stenkitės paimti popieriaus kraštą dviem pirštais ir plėšti tolygiai, nekeičiant popieriaus suėmimo vietos.
  • Norint, kad nuplėštoji dalis, kurioje matosi vidinė spalva, būtų siauresnė, paimti popieriaus kraštą dviem pirštais ir plėškite mažais atstumais.
2. Reljefas (emboss)

  • Panaudokite turimas reljefo sukūrimo priemones (tai gali būti įvairios mašinytės, trafaretai ir pan.). Įspaudę reljefą popieriuje, lengvai patrinite smulkiu švitriniu popieriumi per iškilusį raštą. Tose vietose "išlįs" vidinė popieriaus spalva.
  • Galimas ir atvirkštinis variantas. Įspaudus reljefą švitriniu popieriumi patrinkite tą popieriaus pusę, kurioje gavosi įdubimai. Tokiu atveju įdubimų ornamentuose liks išorinė popieriaus spalva, o visas kitas paviršius įgaus popieriaus vidinę spalvą.
3. Įrėžimas (score)

  • Panaudokite specialų įrėžimo įrankį ar kokį ploną aštresnį daiktą (virbalą, vašelį ar pan.) ir popieriuje įrėžkite tiesias linijas. Rėžti reikia tiek, kad išryškėtų vidinė popieriaus spalva, tačiau saugokite, kad neperrėžtumėte popieriaus kiaurai. Šį efektą galima panaudoti kaip rėmelį, kaip linijas tekstui ar norint iš kitų ant popieriaus suklijuotų nuotraukų išryškinti kurią nors vieną nuotrauką.
4. Sulamdymas (antique)

  • Galima paglamžyti tam tikras popieriaus vietas (pvz. kraštus) arba suglamžyti visą lapą. Ištiesinus lapą pabrūžinkit suglamžytas vietas švitriniu popieriumi. Popieriaus lenkimo linijos įgaus vidinę popieriaus spalvą.
  • Norint gauti subtilesnį efektą, stenkitės prieš sendindami kuo labiau ištiesinti lapą.
  • Kad po glamžymo ir sendinimo lapas būtų vėl plokščias ir tiesus, galite jį pasidėt ant kieto lygaus paviršiaus ir palyginti nekarštu lygintuvu.
5. Nutrynimas (sand)
  • Kadangi popieriaus paviršius turi "drobės" raštą, tad pašveitus popierių švitriniu popieriumi rašto iškilioji dalis nusitrina ir prasišviečia vidinė popieriaus spalva.
  • Norint, kad nutrynimai būtų grubesni, naudokite stambesnį švitrinį popierių (kuo žemesnis švitrinio popieriaus numeris, tuo jis stambesnis).
  • Norint išgauti subtilius nutrinimus, kurie atrodytų tarsi pereinančios spalvos, susilieję, naudokite smulkų švitrinį popierių.
Vienspalviai popieriaus rinkiniai

Tiems, kam patiko šio popieriaus galimybės, belieka pasirinkti, kokį efektą norėtumėt išgauti. Core'dinations siūlo tikrai nemažą įvairių popieriaus rinkinių asortimentą. Keletą jų paminėsiu, o daugiau pagundų rasite Core'dinations puslapyje.

Black Magic kolekcija - juodo popieriaus viduje slepiasi spalvos!
Whitewash kolekcija - po švelniais baltais tonais pasislėpusios subtilios spalvos...

Rinkiniai su reljefiniais raštais

Visai neseniai atradau naujieną - popieriaus rinkinius su įspaustais reljefiniais raštais! Tai puiki galimybė neturint savų reljefo įspaudimo įrankių išgauti įdomius efektus. Keletas šių rinkinių:
Na, atrodo, kad paminėjau pagrindinius šio popieriaus efektus. Aš šį skrebinimui skirtą popierių naudoju labai dažnai...ir ne tik skrebukams kurti. Jį puikiai galima panaudoti dekoruojant įvairius daiktus, gaminant atvirutes ir t.t. Atraskite ir Jūs malonumą dirbti su Core'dinations popieriumi ir pasidalinkite savo patirtimi! Visuomet komentaruose laukiame nuorodų su Jūsų darbais, kuriuose panaudojote Core'dinations popierių*.

*Core'dination popieriaus galima įsigyti e-parduotuvėje www.spalvunamai.lt

Informacija ir pavyzdžiai iš Core'dination

11 komentarų:

  1. Kaip man labai labai patinka šios firmos popieriukas :) su juo labai lengva dirbti, kai tiek galimybių galima išgauti :) o tas su jau gatavu reljefu, tai išvis super :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj,as irgi myliu siuos popierelius. Labai gera kokybe uz prieinama kaina!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man irgi labai patinka šis popieriukas ;) Pirmiausia susižavėjau tuo "drobės" raštu :) Ačiū, Juste, nebūčiau sugalvojus padaryt reljefą ir jį paryškinti kitomis priemonėmis! Dėkui, kad pasidalinai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Juste, už tiek geros informacijos. ;)
    Tiesa skaant, ir man patinka šis popierius, netgi labai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. man irgi patinka :) kaip tik siuo metu darau kvietimukus is sio popieriaus :)kadangi neturiu prietaiso embosinimui :) tai ornamentus israiziau tiesiog peiliuku :) darbo principas kaip raizant ant marguciu:)

    labai smagu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai geras popierius, ypac tinkamas atvirukams, tagiukam. Tvirtas, o ir krastus galima ivairiai apdirbti. Ir spalvu ivairove didele.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sis popierius tirkai super! Mano pats megstamiausias - whitewashed. Super! Ne vienas mano darbelis yra padarytas su siuo popieriumi.

    Justess, labai aciu uz paruosta medziaga, tekstukas labai informatyvus ir detalus.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Negaliu patikėti, bet aš neturiu tokio popieriaus :O :O :O
    Reikia greit šią situaciją taisyti :D :D :D

    Ačiū, Juste, už puikų popieriaus pristatymą, o visų komentarų autorėms už savo nuomonės apie šį popierių išsakymą :O Dabar jau tikrai ir ramiai įsigysiu ir išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Šio popieriaus jau galima įsigyti "Spalvų namuose": www.spalvunamai.lt

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip šaunu, kątik ir vėl sužinojau kažką naujo!!! Reiks būtinai išbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na, tai ar kas išbandėte popieriuką? Kokie įspūdžiai?

    AtsakytiPanaikinti