2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Idėjos ir įkvėpimas: kirstos medžiaginės detalės

Daugelyje skrebukų vienaip ar kitaip naudojame audinį, kuris suteikia jiems kažkokio ypatingo jaukumo ir žavesio.  O ar bandėte kada nors pasigaminti medžiaginių detalių, kurias galėtumėte iškirsti savo turimomis gudriosiomis      ( Cuttlebug, Sizzix ir kt.) mašinėlėmis, pasitelkę į pagalbą kirtimo formeles? Ne? tuomet siūlau išbandyti!
Gamindama savo atostogų albumėlį, kirtau štai tokius dryžuotus ir mielus namelius:
Pasiruošę? Pradėkime!
1. Imkite vienodo dydžio audinio ir klijuojamo flizelino atraižėles.  Visa šio proceso gudrybė yra tame, kad kertamą audinį BŪTINAI reikia paklijuoti flizeliniu, kitaip - jei ir iškirsite detalę, tai jos kraštai plyš, išsitemps siūlai ir pan. Kas yra flizelinas? Klijuojama neausta tarpinė, kurią naudoja siuvėjai siuvinių pakietinimui. Galima rasti įvairaus standumo bet kurioje didesnėje siuvimo reikmenų parduotuvėje. Rinkitės standesnį.
Dėkite flizelino klijais padengta pusę prie išvirkščiosios audinio pusės ir išlyginkite lygintuvu (temperatūrą rinkitės atsižvelgdami į flizelino gamintojo rekomendacijas).
2. Paveikti aukštos temperatūros, flizelino klijai 'sukimba' su audinio paviršiumi ir dabar turite pakietintą ir puikiai formą išlaikančią audinio atraižą. Rinkitės norimą kirtimo formelę: tai gali būti tiek formelės su pagrindu (aukštesniais ašmenimis), tiek plonosios metalinės plokštelės (kaip žemiau esančioje nuotraukoje).
3. Dėkite formelę ašmenimis į viršų, o ant jos  - pakietintą audinį gerąja puse į ašmenis ir kirskite gudriąja mašinėle ( reikiamas plokšteles tinkamam kirtimui aukščiui rinkitės tokias pačias, kaip ir kertant ta pačia kirtimo formele standesnį popieriaus lapą).
4. Džiaukitės dailia iškirsta detale.
Štai ir viskas!

O jei neturite gudriųjų mašinėlių, neliūdėkite, iš flizeliniu paklijuoto audinio atraižos iškirpti žirklėmis norimą detalę bus daug paprasčiau ir patogiau, negu iš paprastos nepakietintos audinio atraižos.
Tikiuosi, gavote naudingos informacijos, kurią galėsite pritaikyti savo kūrybiniuose procesuose!
Sėkmės darbuojantis!
Lemurka

12 komentarų:

  1. kokie mieli tie namukai :) Ačiū už naudingą patarimą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, liuks ideja! Nieko nezinojau apie ta flizelina, reikes kada pameginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. dekui uz puiku patarima, su problema, kad isyra buvau susidurus... bet kad toki flozelina reikia paklijuot nezinojau, gi nesiuveja :)) bet butinai pasinaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu bus, jei pabandziusios, pasidalinsite ir su mumis :) Dziaugiuos,kad radote naudinga patarima :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o Lemurka ar pasiklijuotu flizelinas ant filco, nes turiu gan plonu ir jei issikerti kokia smulkesne formele isiminejant is jos buna kokia detale ima ir nutruksta.. tad dabar sove mintis ar netiktu ir filca taip sutvirtinti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, labai naudinga pamokėlė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vita,pabandysiu siandien ir parasysiu. Taip. plonas veltinis irgi negerai kertasi nepaklijuotas, o ar pasiklijuos - neaisku.
    Neringa, i sveikata :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vita, pabandziau, tam,kad priliptu flizelinas prie tokio storo pagrindo ( lyginant su audinio storiu), reikia didesnes temperaturos, o kai ijungiu didesne temperatura, tai net ir lyginant per marle veltinio pavirsius apsivelia:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aiskus zinosiu, didelis dekui, kad pabandei :)

      Panaikinti
  9. nu ikisiu ir as savo trigrasi :), mat as daznai naudoju flizelina ir beveik visur jis man prisiklijuoja...
    paziurejau nuotraukas tai kaskaip iskilo klausimukas, kaip jus ji klijuojete?? Nes as visada dedu flizelina ant audinio blogosios puses ir lyginu pati flizelina, dabar pati tik ka pabandziau priklijuoti prie flico turimo mano lentynose... tai prisiklijavo kuo puikiausiai... gal pas mane koks ne toks kaip pas jus tas flicas... nezinau... mat seniai pirktas ir pakuote jau ismesta :), vienu zodziu siulau paekspermantuoti ir pabandyti pati flizelina priklijuoti prie turimo flico :)
    tikiuosi supratote apie ka as cia :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Linut, flizelinas buna skirtingo storio, jei paeksperementuos su plonu gali blogai baigtis lygintuvui :D:D Todel rodziau,kad lyginame is audinio puses. Bet,zinoma,jei flizelinas standesnis,galima lyginti tiesiai ji ( jau ne karta susvilinau ir drimzau lygintuva,tai pasimokiau :D As gi ne siuveja, subtilybiu nezinau:D

    AtsakytiPanaikinti