2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Interviu

Šiandien kalbiname "Metų dalyviu" nominuotą skrebintoją. 
Susipažinkime - tai......                                            
Ignas
"Esu Ignas (dar žinomas kaip Ignac), man 15 metų. Gimiau, augau ir tikiuosi užaugti Lietuvos širdy – Kaune. :) Mėgstamiausias gėrimas, knyga, filmas, TV laida, žurnalas, hm...? Yra begalė skanių gėrimų, nuostabių filmu, įdomių TV laidų ir žurnalų, sunku būtų išskirti kelis favoritus, tačiau geriu įvairiausias sultis (išskyrus pomidorų), skaitau Jodi Picoult „ Mano sesers globėjas“, žiūriu įvairiausio žanro filmus, o mėgstamiausias žurnalas „ Miesto IQ “ arba „ National Geographic“.  
Vienintelio gyvenimo moto neturiu, naudojuosi daugeliu protingų posakių, nepritaikau kažkurio vieno visoms gyvenimo situacijoms, o ar tai įmanoma? Tačiau mano turbūt dažniausiai vartojamas posakis – „nėra to blogo, kas neišeitų į gerą“. :)

Mėgiamiausio metų laiko taip pat neturiu, juk pagalvokit, kiekvienas mėnesis ar metų laikas turi savo žavesio ir privalumų. Žiemą galima mėgautis sniego teikiamais malonumais. Pavasarį atbunda visa gamta, pradeda žydėti medžiai. Vasarą – ar dar reikia ką pridurti?! Oras nuostabus, vandens privalumai. Rudenį begalė gražių spalvų! Visi medžių lapai pasidengia nuostabiais atspalviais!Taip pat domiuosi daile, mokausi A. Martinaičio dailės mokykloje, o juk tai puiku, nes dailės įgūdžius labai lengva ir paprasta pritaikyti skrebinime! Dar žaidžiu tinklinį, važinėjuosi dviračiu, plaukioju – žodžiu, darau viską, ką daro 15-metis paauglys. :)
 
Na, o dabar apie skrebinimą. 
Pirmą kartą žodį „scrapbooking“ išgirdau 2010m., kuomet ieškodamas atvirutės idėjų mamos dienos proga radau begalę įvairiausių internetinių puslapių ir tinklaraščių, kuriuose puikavosi kažkokie paslaptingi dekoratyviniai lapai su nuotraukomis. Tie paslaptingi puslapiai mane taip „užkabino“, kad aš žūtbūt turėjau išsiaiškinti kas ten yra. Ir išsiaiškinau, visa tai buvo skrebinimas! Po kurio laiko atradau Scrapmanijos puslapį, o galiausiai ir scrapping.lt forumą.
Skrebinu tuomet, kada aplanko įkvėpimas. Dažniausiai tai nutinka vakare arba naktį, kai visi namiškiai jau miega. Labai nemėgstu skrebinti kuomet „reikia“. Kai pavyzdžiui gaunu prašymą padaryti porą atviručių iki tam tikros dienos, o kaip įkvėpimo nėr – taip nėr...Kai pradėjau skrebinti šeima net juokingai tardavo žodį „skrebinimas“ ir man visada taip juokinga darosi kai tėvai šneka ką nors šia tema. Jie nustebo jog tai turbūt vienintelis mano pomėgis, kurį darau su užsidegimu ir kurio neketinu paleisti dar ilgai. :)
Labai patinka stebėti įvairiausias pamokėles, žingsnis-po-žingsnio instrukcijas, o dar labiau – video filmukus, kuriuose nufilmuotas visas atvirutės ar tradicinio skrebuko procesas.
Pasisemti idėjų visada lendu į savo mėgiamiausius internetinius tinklaraščius, nesvarbu ar tie tinklaraščiai lietuvių ar užsienio skrebintojų. Taip pat mėgiamiausius skrebukus ar atvirukus su kažkokia schema, technika ar idėja saugaus į kompiuterį su mintimi, kad reikės tą techniką panaudoti ar sukurti skrebuką pagal išsaugotą schemą.

Metų Dalyvis. Štai tokią nominaciją gavau iš scrapping.lt komandos. Neapsakoma nuostaba ir džiaugsmas užplūdo mane tuomet, kai pamačiau apdovanojimus ir viename iš jų buvo užrašytas mano vardas. Lengvas šokas sukaustė mane ir dar ilgai žiūrėjau į nominacijas ar kartais tik neapsirikau. Nuostabi staigmena, kuri praskaidrino visą dieną. Ačiū Jums! :)

Pateiksiu kelis savo darbų pavyzdžius, kurie manau atskleidžia mano skrebinimo stilių. Bet koks gi tas mano skrebinimo stilius? Šiuo metu man patinka terlionės, pataškymai, siuviniai ir kitokie pažaidimai su popieriumi, tačiau nesinori prisirišti prie kažkurio vieno stiliaus, norisi išbandyt kažką naujo. :)




Skrebinu tikrai neilgą laiko tarpą palygint su kitais skrebinimu užsiimančiais žmonėmis. Neturiu milžiniško vien tik skrebinimui skirto kambario ir mano priemonės tikrai nėra brangiausios, tačiau juk ne tai svarbiausia! Mėgstu visiškai ne skrebinimui skirtus dalykėlius pritaikyti atvirukuose ar skrebukuose, Jeigu galima būtų taip įvardinti – mėgstu neskrebiškas priemones. :) Na, o čia mano 5 turbūt labiausiai naudojamos priemonės:

1. Lipnios dekoratyvinės juostelės – bene paprasčiausias būdas padailinti ir papuošti skrebukus ar atvirukus. Šių juostelių būna įvairių spalvų ir raštų, galima jas klijuoti paglamžytas arba ne, tereikia pasitelkt vaizduotę. :
)

2. Dirbtinis veltinis (filcas) – iš dirbtinio veltinio puikiai galima karpyti įvairiausias detales skrebinimui. Filcą galima siuvinėti, įkloti į dėžučių vidų, klijuoti ir netgi dažyti.


3. Vienspalvis popierius – patinka tuo, kad tokį popierių išmarginti gali ir pats, pasinaudojant dažais, akvarele, pieštukais, kreidutėm ir t.t. Mėgstu storą ir kokybišką popierių, kuris puikiai tinka ir skrebukų, ir atvirukų pagrindams.
 
4. Dažai – kadangi aš savo darbuose labai mėgstu netvarkingus pataškymus, tam naudoju įvairiausius dažus. Taškau su vandeniu praskiestus akrilinius dažus, guašą, akvarelę, tušą ir t.t. 

 

5. Siuvimo mašina – štai dalykas be kurio negaliu apsieiti. Manau, kad siūlės skrebukam priduoda švelnumo ir minkštumo, todėl jų aš niekada negailiu, o paprasčiausiai jas padaryti su siuvimo mašina. :)
 
Štai ir mano sukurta schema, bei atvirukas pagal ją:


Ačiū, Ignai. Smagu susipažinti.
Tikimės ir toliau būsi aktyvus Scrapping.lt bendruomenės dalyvis ir dar mus stebinsi savo darbeliais.
Igno tinklaraštis:  
http://ignas-c.blogspot.com/


7 komentarai:

  1. Labas Ignai :D labai smagu susipazinti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai smagu susipazint :) Tavo darbeliai labai saunus, visad smagu buna juos tyrinet!

    AtsakytiPanaikinti
  3. tik 15 ir tiek trumpai skrebinimo pasaulyje, o jau apdovanojimas! Tu tikrai turi talenta ;) Baltai tau pavydziu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sakyčiau, Ignai, kad talentingas esi ne tik mene, bet ir literatūroje ;) Labai patiko skaityti taviškį interviu... ne tik dėl turinio, bet ir dėl rašymo stiliaus ;) Tikiuosi, kada nors susipažinsime ir gyvai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patiko man šis interviu ir aišku pats žmogelis atrodo labai įdomus, protingas, bei talentingas :)
    Sutinku su viskuo, tik...pomidorų sultys esa skaniausios sultys, ot vat, taip ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. :) tavo sita nuotrauka, nuotaika pakelianti :)
    Mane stebina, kad tu atradai skrebinima,nors kai pasakei, kad lankai daile, visos nuostabos isblanksta :) Tavo darbai nuostabus ir ka gali zinoti, gal ateities skrebo magnatas busi Lietuvoj.
    Sekmes Tau dydeliausios!
    Knopkiniukai

    AtsakytiPanaikinti
  7. man irgi smagu susipazinti su tokiu talentingu ir smagiu zmogumi. Saunuolis, Ignai.

    AtsakytiPanaikinti