2011 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Patarimai: Skrebukai su daugybe nuotraukų

Vieną vasaros dieną nutariau pasidaryti kelionės į Portugaliją albumą. Norėjosi kiekvienai dienai skirti po vieną skrebuką. Ir iškart susidūriau su problema - nuotraukų gausybė, o aš paprastai darydavau skrebukus su 1-2 nuotraukom. Norėjosi, kad albume būtų kuo daugiau nuotraukų su kelionės įspūdžiais. Bet kilo klausimas: "ką daryt, kad skrebuke esančios nuotraukos neatrodytų chaotiškai, būtų gerai matomos ir sukurtų harmoningą vaizdą?". Tad pradėjau naršyti internete ieškodama idėjų ir patarimų. Ir radau puikų straipsnį www.scrapjazz.com tinklalapyje. Ten buvo publikuotas Andrea Steed straipsnis su patarimais ir pavyzdžiais. Gavau jų sutikimą ir norėčiau pasidalinti rasta informacija su visais scrapping.lt tinklaraščio skaitytojais.

Taigi, patarimai, kaip į skrebuką sutalpinti kuo daugiau nuotraukų ;)

1. Suvienodinti skirtingo dydžio nuotraukas.
  Lengviausias kelias sutalpinti daug nuotraukų ant vieno lapo - apkarpyti jas ir padaryt vienodo dydžio bei formos. Tokios nuotraukos bus vienodai svarbios skrebuke, jų ant lapo tilps nemažai ir dar liks vietos užrašams ar dekoratyvinei detalei.




2. Palikti vienodus tarpus tarp nuotraukų.
Jei klijuodami nuotraukas paliksite vienodo pločio tarpelius tarp visų nuotraukų, skrebukas neatrodys perkrautas ir bendras vaizdas bus tvarkingas.




3. Išryškinti vieną (pagrindinę) nuotrauką.
Kartais skrebuke norisi išryškinti pagrindinę nuotrauką, tad ją būtina akcentuoti (galima ją daryti didesnę, su ryškesniu rėmeliu ar kitaip išskirtą). Tuomet akis pirmiausiai "užklius" už pagrindinės nuotraukos, o prie jos galima sutalpinti nemažai nuotraukų, kurios papildys pasakojimą. 



4. Iš nuotraukų sukurti juostą/kraštą.
Iš nuotraukų suklijuokite juostą. Ji gali būti skrebuko apačioje, viduryje ar viršuje. Gali būti vertikali, horizontali ar priklijuota įstrižai. Šis metodas pasiteisina, kad ir kaip sukomponuosite nuotraukas.



5. Nuotraukas įterpti į raštuoto popieriaus lapą.
Galite pasirinkti raštuotą popierių, kuris yra margintas geometriniu raštu (pvz. spalvotais kvadratais/apskritimais ir pan.) ir pasirinktose vietose užklijuokite nuotraukas. Taip jos bus integruota į jau esantį lapo dizainą.

Popieriaus pavyzdžiai iš www.spalvunamai.lt



6. Sukurti nuotraukų koliažą kompiuterio pagalba.
Jei nenorite daugybės nuotraukų karpyt bandydami suvienodinti jų formą ir dydį, galite pasidaryti nuotraukų koliažą kompiuteriu. Tam paprastai naudojamos Adobe Photoshop, Picasa ir kitos programos. Susidėkite kelias nuotraukas, suvienodinkite jas ir atsispausdinkite šį koliažą kaip vieną didelę nuotrauką (pvz. 15x21cm).




7. Netvarkingai suburti mažas nuotraukas į vieną grupę.
Kad skrebukas atrodytų gražiai, nebūtina nuotraukas tvarkingai surikiuoti į vieną eilę. Galima mažas nuotraukėles sugrupuoti ir sudėlioti kiekvieną pakreipiant vis kitu kampu bei sujungti jas įvairiais papuošimais (kniedėm, dekoratyviniais vinukais, gėlytėm ir t.t.). Svarbiausia, kad mažos nuotraukos nebūtų pavienės, o sudarytų grupę.

8. Naudoti "Color-blocking" techniką.
"Color-blocking" technikos esmė ta, jog naudojamos geometrinės formos. Nuotraukos, raštuoto ir/ar vienspalvio popieriaus gabalėliai išdėliojami ant skrebuko tarsi mozaika ir padengia visą skrebuko paviršių.



Štai tiek idėjų, kaip gražiai sutalpinti daugybę nuotraukų savo skrebukuose :) Dėkui www.scrapjazz.com, kad pasidalino šia informacija ir leido ją paskelbti lietuvių kalba.
Smagaus skrebinimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą