2011 m. liepos 12 d., antradienis

Pamokėlė: gaminame segtuvą akriliniams antspaudams laikyti

Savo akrilinius antspaudus bandžiau susidėti įvairiai, bet paskutiniu metu jie gulėjo tiesiog sumesti į dėžę (tiesa, ta dėžė visai netiko pagal dydį ir tekdavo gerokai pasirausti, kol rasdavau tinkamą). Bet šią savaitę visai netyčia interneto platybėse aptikau pamokėlę ir užsidegiau pritaikyti šią idėją ir pagaminti segtuvą savo antspaudams laikyti. Pasakyta - padaryta. Prisijungsite? Tada pradedame.

Mums reikės:
  • standartinio kartono lapų,
  • dvipusės lipnios juostos,
  • skylamušio,
  • 3 mm storio kartono,
  • liniuotės,
  • pieštuko,
  •  žirklių.
  • priemonių viršeliui pasigaminti.
1. Kartono lapuose (mano gamintas segtuvas yra A4 formato, tad kartono į smulkesnius lapelius nekarpiau) skylamušiu praduriame skyles
2. Subraižome tam tikru atstumu ( atstumas tarp linijų priklauso nuo antspaudų dydžio)


3. Palei nubraižytas linijas klijuojame dvipusės lipnios juostos juosteles. Atstumai tarp klijuojamų lipnios juostos juostelių priklauso nuo to, kokio dydžio antspaudus klijuosite ( pvz. raidynams suklijuoti dvipusės lipnios juostos juosteles klijavau vieną šalia kitos, dideliems antspaudams tarp juostelių palikau didelius tarpus)
Kartojame 2-3 žingsnį kitame kartono lape.

4. Lipnia dvipuse juosta suklijuojame abu paruoštus kartono lapus tarpusavyje ( turinčios siuvimo mašinas gali lapus susiūti)

5. Iš 3 mm storio kartono iškirpkite kartono lapo kraštinės ilgio ir 3 cm pločio juosteles ( tiek, kiek reikės sudėti į Jūsų gaminamą segtuvą tarp kartono lapų, t.y. kiekis priklauso nuo kartono lapų kiekio) . Pažymėkite vietas, kur reikės pradurti skyles ( pridėkite juosteles prie kartono lapų su pramuštomis skylėmis krašto ir užsižymėkite pieštuku)


6. Pradurkite skyles

7. Gaminkite segtuvo viršelį. Aš pasigaminau minkštą, audiniu trauktą ir susiveriantį ant žiedų.

8. Įsekite į pagamintą segtuvą paruoštus kartono lapus ir 3 mm storio kartono juosteles ( kaitaliokite: 1 kartono paruoštuką -1 -  3 mm storio kartono juostelę ir t.t.)
9. Nuimkite dvipusės lipnios juostos apsauginę plėvelę ir tvirtinkite ant jos antspaudus

Aš savo antspaudus suklijavau temomis : raidynai, augalai,vabzdžiai,  Kalėdiniai, įvairūs'kringeliai' ir t.t.
Taip atrodo jau pritvirtinti antspaudai:

Štai ir baigta. Pagaliau tvarka antspauduose!!! Ir Jums linkiu to paties!
Lemurka :)

15 komentarų:

  1. Šauni pamokėlė...o dar puikiau, kad pagaliau tvarka atspaudukų karalystėje :)
    Man tik klausimas kilo...antspaudukai paprastai pakuotėse būna tarp dviejų skaidrių lapų. Ar tu susikarpei tuos lapus pagal antspaudo dydį ir kartu su tais skaidriais lapais klijavai į segtuvą? Ar tiesiai antspauduką priklijavai prie dvipusės juostos ir viskas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. manau kad jei jau stampukai gulejo dezutej tai turbut jau neturi jokiu skaidriu lapeliu :)
    itariu kad cia tiesiog klijuoji ant tos juostos ir dziaugiesi :)

    labai praktiska pamokele tiems kas vis dar iesko patogaus stampuku laikymo

    o uz vis smagiausia - tai tas grazus stampuku dekliuko virzelis :) as irgi tokio noriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Juste,klijavau antspauduka tiesiai prie juostos,nes kai as tokia betvarkininke,tai nulupu is karto nuo tos permatomos gamintojo pakuotes ir metosi jie paskui bele kaip :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Idomi ideja.
    Mano ir metosi placiame stalciuje... kazkada reiktu tvarka isivest :)
    dekui

    AtsakytiPanaikinti
  5. ačiū už pamokėlę ;)
    Remini

    AtsakytiPanaikinti
  6. kaip faina, reikes man pamegint. as turiu pasigaminusi albumuka stampukams is skaidriu. yra pirkti atskiru lapu skaidrem per projektoriu kur rodo, bet laikui begant nuo tu skaidriu stampukai pradeda atsiklijuoti. tai va reikes gal lipnios juosteles paklijuot kad tvirciau laikytusi. aciu uz puikia ideja.
    ader

    AtsakytiPanaikinti
  7. As uz savigamyba! pati esu isbandzius toki metoda, bet tik ant vieno lapo raidynui...po kiek laiko dvipuse lipni juostele tapo nelipni ir akriliniai stampukai nukrisdavo.
    Dabar, visi mano akriliniai antspaudukai archyvuojami tokiu Jennifer McGuire metodu... cia video:
    http://www.jennifermcguireink.com/2008/07/how-to-video-clear-stamp-storage.html

    AtsakytiPanaikinti
  8. Irma,tai kad galima gi ant 'nebelipnios' lipnios klijuoti kita dvipuses lipnios sluoksni :P Aciu uz nuoroda:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na, va ikvepta tavo sutvarkytu stampu pamokeles.As siandiena ir susitvarkiau.Aisku kitaip, taip kaip patogu man, nes man ziaurei nepatinka nulupineti ir vel klijuoti, tai as stampukus klijavau ant kietos plasmases gabaliuku(labai tinka, labai labai maziems stampykams, kurie visada pasimeta ir labai greitai pradeda nebesiklijuoti ir nebereikia ju lupineti ) Ir jie pas mane guli palciame stalciuje.
    Tik va, klausimas iskilo kaip tu zinai kurios firmos kuris stampas ?
    Perziurejau Irmos imesta nuoroda, :) ha patiko tos merginos stampu gausa :)))) musu kaimo parduotuvese net tiek nera :))) Patiko ideja, kaip susirasyti stampuku pavadinimus ir tas baltas popierius po apacia labai liuks, bet zinau jau, kad man kisenes nu niekaip neveikia(imti isimti, vel sudeti)
    Gal kas kokiu minciu turit, kaip issaugoti pavadinimus?
    Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  10. Knopkiniuk,labai dziugu girdeti,kad kazka inspiravau susitvarkyti priemones :D Aisku,kiekviena patobulina ideja ir pritaiko savaip. Nelabai supratau, ka tau nepatinka nulupineti ir nuo ko :D Ar turi omeny,kad prie lipnios juostos klijavai dar plastmases gabaliukus?jei nesunku nufotografuok idet, pasicekavinsim visos :D
    O del firmos -oj, na as ne is tu, kuriai tai yra labai svarbu. Nelabai pagaunu esme tu firmu surasyme. kam? paaiskinkit man tundrai. Man svarbu kokius antspaudus turiu, o ne firmu pavadinimai :D Neturiu tiek daug antspaudu,kad reiketu skirstyti pagal firmas,kad galeciau lengviau atsirinkti. bet jei ir tureciau daug, vis tiek skirstyciau temomis. Man taip lengviausiai orientuotis. Bet kiekvienas turim savo budus, tad nereikia prisirisinet prie kazko, tiesiog pritaikyt sau ideja ir tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. he he he nezinai kam reikia pavadinimu :)))
    Nu gi visos bezdziones nori to pacio banano ...o jei jis ne Cikitos kaip tada :)))
    juokauju...
    kaip tau imesti nuotrauka, el- pastu ?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Knopkiniuk,tai del sito tikrai neverta ju saugot :D
    Nuotrauka imesk prasau i lemurkosdarbeliai@gmail.com.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  13. Puiki pamokėlė! Ačiū, Lemurka ;) Ir matau lipni juosta puikiai jau pritaikyta ;) :P
    Beje, ir man kilo tas pats klausimas apie pasibaigusį lipnios juostos galiojimą. Aišku, galima dėti kitą juostą, o jei štampukai nėra dažnai naudojami, tai ir lipni juosta greit gal nenustos veikt. Kita vertus, dažnai naudojamus anstpaudukus galima susidėti kažkaip kitaip...

    Kitas klausimas. Jei neatidžiai paskaičiau, tada pomidoro nusipelnau, bet ar nesulimpa štampukai tarpusavyje kai jau visa knyga su jais užversta? Gal reikia kažkokių tarpinių lapų, prie kurių neliptų visi gėriai?
    Aš savus antspaudukus laikau metalinėse dėžutėse :) Apklijuoti visi dėžučių paviršiai, tad kai sudedu dėžutę ant dėžutės, antspaudukai sulimpa gerosiomis pusėmis, ir keliant vieną dėžutę nuo kitos lieka sukibę :)))

    Ir tikrai nežinau koks antspaudukas kokios firmos :D Jei jau reikia tokios info, rašau ar skambinu toms, kurios turi geresnes galvas už mano ir joms net nereikia susirašyti ;) jos ir taip su kompu vietoj galvos vaikšto :)))

    AtsakytiPanaikinti
  14. Peržiūrėjau video apie antspaudukų saugojimą ir pagalvojau, kad kai gyvensiu Amerikoje ir galėsiu pirkti antspaudukų rinkinius po dolerį per išpardavimus - turėsiu ir aš tokią saugojimo sistemą :))) Nes ji tikrai atrodo patogi ir gera, tik kol kas papkėse būtų po vieną lapą :DDDD

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aurelija,manieji nesulimpa,nes nera kristolo svarumo :D, bet ir siaip manau,kad nesuliptu.Del sventos ramybes galima i tarpus paprasciausio kopijavimo popieriaus lapus idedinet.

    AtsakytiPanaikinti