2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Netradicinio skrebuko konkursas # 6

Sveiki gyvi,
pagaliau sulaukėme pavasario :) Pamiškėse beveik nebeliko sniego lopinėlių, pražydo žibuoklės ir karklai, bitutės jau turi darbo ir, tik pakirdus saulutei, lenda iš spalvingų namukų ir lekia darbuotis. Matyt, laikas ir mums pasidarbuoti? Tad kviečiame prisiminti netradicinį skrebinimą ir sukurti ką nors pavasariško, netikėto ir praktiško ;)


Šio konkurso tema
Knyga - dėžutė




Konkurso taisyklės:
  1. Dalyvauti gali visi.
  2. Konkursui galima pateikti tik vieną knygą-dėžutę.
  3. Konkursas truks iki gegužės 4 d. (22 val. LT laiku).
  4. Savo darbelius skelbkite tinklaraščiuose ar internetinėse nuotraukų talpyklose ir įkelkite nuorodą šio pranešimo gale. Knygos-dėžutės gali tuo pat metu dalyvauti ir kituose konkursuose, tačiau turi būti naujos, jų nuotraukos nepublikuotos anksčiau ar jau laimėję konkurse (-uose).
  5. Nugalėtoją šį kartą išrinks www.scrapping.lt komanda, tad rezultatą paskelbsime gegužės 6 d. ryte.

Pavyzdžiai:

b_i_k


Relija
Šios knygelės darymo pamokėlę rasite žemiau :)

Agneja

Prizas:

Netradiciniam konkursui - netradicinis prizas, kurį šiam konkursui paruošė auksarankė



Pamokėlė - bandymas


Kadangi dar niekada neteko daryti dėžutės iš knygos (bandymų vaikystėje neskaičiuosime :DDD ), nusprendžiau pirmiausia pasidaryti bandymą, kurio metu planuoju sužinoti ką ir kaip reiktų daryti, o ko nereiktų daryti, ar kitaip sakant, kokių klaidų išvengti :)))

  1. Reikės: knygos, kurią dekoruosime; priemonių; įrankių. Aš pasirinkau mažą knygelę, kuri jau ilgą laiką rinko dulkes lentynoje ir tapo nebe reikalinga :) Matmenys: 7x10 cm. Priemonės ir įrankiai tik tie, kurių reiks pradžioje darbo, vėliau atsiras jų daugiau, nes tik eigoje žinosiu ko man prireiks.
  2. Atskiriu knygos puslapius nuo viršelio ir nugarėlės.
  3. Visus knygos puslapius suklijuoju tarpusavyje. Naudoju pieštukinius klijus. Suklijuoti sugalvojom tam, kad būtų lengviau vėliau pjaustyti ir dekoruoti knygelę. Tam, kad sužinoti ar sprendimas geras (juk tikrai tai truks ilgai, reikia įsitikinti) pusę knygelės palieku nesuklijuotais puslapiais. Beje, pamiršau dar paminėti, kad klijuoju blokais, manau, bus daug patogiau pjauti blokais, o ne visą knygą vienu metu.
  4. Pasidariau šabloniuką, kurį planavau dėti ant kiekvieno bloko, tačiau pasirodo to nereikėjo, nes pirmasis išpjautas blokas ir tapo tuo šabloniuku :)))

5. Pirmojo bloko pjovimas pavyko puikiai. Stengiausi kampukus pjauti labai atidžiai, nes juk tai bus matoma dalis, atvertus knygos viršelį.
6, 7. Antrasis blokas pjauti pavyko taip pat puikiai. Pirmiausia pjoviau lygiai taip, kaip ir pirmajį: atverčiau ir priglaudžiau prie pjovimo padelio. Antru variantu pamėginau pjauti ant pačios knygelės. Nestabilu, pamėginau prisegti klijuotą bloką prie jau nebe klijuotų puslapių, vis vien nestabilu.
8. Pjaunant visus likusiu lapelius, kurie buvo palikti neklijuoti, turėjau pasitelkti kantrybę, nes lapeliai kraipėsi, lengvai įplyšdavo. Nepatogu. Tvirtai įsitikinau, kad kitais atvejais visus lapus suklijuosiu tarpusavyje, tik paliksiu blokelius, kuriuos tarpusavyje suklijuosiu jau baigusi pjovimą ir dalinį dekoravimą.


9. Baigusi pjaustyti puslapius, norėjau suklijuoti likusius lapus ir blokus, tačiau nepavyko to padaryti, nes baigėsi pieštukiniai klijai. Tuo labai apsidžiaugiau, nes buvau priversta išmėginti kitus klijavimo variantus. Su dvipuse lipnia juosta netinka, nes lipnios juostos storis padaro papildomą nemažą knygos storį. Lipalas per daug drėgnas ir labai jau daug terlionės, ypač dirbant su tokia maža knygele. Tad ilgiau nesikankinau, kadangi tai tik bandymas, palikau likusius puslapius nesuklijuotus.
10. Tvarkau viršelį. Susiradau kartoniuko gabalėlį, jį naudosiu plono knygelės viršelio storinimui, ir pasirinkau popierių, kuriuos apvilksiu viršelį ir nugarėlę.
11, 12. Priklijavau kartoniukus. Juos išpjoviau šiek tiek didesnius nei viršelis. Priklijavau viršutinį popieriuką prie viršelio ir nugarėlės. Naudojau dvipusę lipnią juostą, tačiau darydama jau ne bandymą, o rimtą darbą, vienareikšmiškai naudočiau lipalą. Procesas ilgesnis, bet būčiau garantuota dėl kokybės.


13, 14, 15. Matote kaip klijavau popieriuką prie viršelio ir nugarėlės. Užlenkiau kraštelius, juos taip pat priklijavau. Pirmam atvartui, t.y. viršelio vidinei pusei išpjoviau kitokį popieriuką, jį taip pat priklijavau.
16, 17. Sendinimas. Kaip gi be jo :DDD Ypač, kai knygelė jau ir taip pageltusi. O ir šiaip smagu terliotis :DDD Pirmiausia pasirinkau mėgiamą Tim Holtz distress rašalą. Bet procese supratau, kad reiks ieškot kito, mat knygelė maža ir daug kur negaliu pasiekti patepti. Tada pasiėmiau VersaMagic chalk rašliuką, kurio padelis jau atsiskyręs nuo pagrindo (jau senukas jis, bet labai gerai, nes būna tokių kampelių kur puikiai tinka) ir užbaigiau tepti vidinius kampelius. Po to dar šiek tiek violetinės ir baiga :)))
18. Susirinkau paskutines detales dekoravimui: juostelė ir iškirsta formelė užrašui. Juostelę priklijavau su klijais, ant kortelės užrašiau "sveikinu", priklijavau.


Į dėžutę patalpinau auskariukus :))) Viskas, darbas baigtas. Bandymas atliktas. Manau, darant kitą knygą, tikrai atsiras naujų atradimų ir patobulinimų, bet darysiu drąsiai ir ramiai, nes jau žinau eigą ir galimas pirmines negandas :))) Viliuosi, kad pamokėlė bus naudinga ir Jums ;)
Kuo geriausios kloties ir labai laukiame pavasarinių knygų - dėžučių !!!


14 komentarų:

  1. OOO...PRIZO GRAŽUMAS!!!
    PASAKA!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau vien knygos pamokos ko vertos. Aurelija aciu.
    Faktas, kad knygos lapus reikia suklijuoti, pati vargau nemazai pjaudama neklijuotos knygos lapus. Pjauti geriausia blokais, nes i knygos pabaiga emiau pjauti kreivai...
    Loreta, as tai laukiu is taves bent vieno konkursinio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho kokia idomi tema!!! Ir kokia pamokele nereali!! Aciu!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tema išties netikėta ...
    Pamoka vertinga. Didžiulis ačiū ...
    Prizas gundo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Niu, relija, pasidarbavai iš peties su pamokėle - AČIŪ!!! O bik knygutė LABAI daili ir teko ją pačiupinėti realiai ;) Manau, tema tikrai verta tokio nuostabaus prizo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Wau laukeme laukeme, pagaliau sulaukeme.Apie si nuostabu priza jau skaiteme, o va ka reiktu padaryti norint ji gauti dar nezinojome.
    Ideja nereali, DD nuostabus.Dekui uz pamokele, tiksliau uz visa pamoka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man šokas:O :o :o.....kažkokia telepatija matyt veikia.....jau seniai sendaikčiuose esu isigijus knygą asembliazui bei tokio langelio iškirtimui, buvau net saitus ir knygas šiai technikai nusižiūrėjus ir pasižymėjus, priemones atrinkus, projekto viziją aiškiai matau mintyse, bet...visas projektas buvo likęs atidėtas į šoną vardan dabartinių įpareigojimų kūrti tradicinius skrebukus. Šis konkursas bus postūmis pradėti darbuotis. Viliuosi sudalyvauti, juk kaip kitaip tokį sutapimą įmanoma paaiškinti.

    Pamokėlė nuostabi, ir beabejo pavyzdžiai...

    AtsakytiPanaikinti
  8. tik dabar pastebejau pasitikslinus...labai mazai laiko siam konkursui :(
    O jei tai ne maza knygute o grandiozinis projektas...abejoju ar man pakaks laiko uzbaigti nustatytam terminui, bet....prizas taaaaip vilioja!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Niu konkursas labai idomus, pavyzdukai kas be ko nuostabus :) pamokele superine :) o jau prizas nerealus.... zodziu po svenciu reikia kibti i darbus, nes toks prizas nesimeto daznai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Merginos, labai džiaugiamės, kad tema taip visas vilioja, ypatingai dėkojame auksarankei, kurios prizas irgi traukia kaip medus :))) Ir jei pamokėlė naudinga, džiaugiuosi ir aš asmeniškai :)))
    Suprantame, kad laiko terminas trumpas, bet, Irma, pameni, kažkada seniai seniai kalbėjome apie darbų atlikimo terminus ir nutarėm, kad kiek beduotum laiko, didžioji dalis žmogeliukų darbelius daro paskutinėmis dienomis :))) Tad kviečiam čiupti jautį už ragų ir įgyvendinti savo sumanymus :))) Na, o jei jau bus labai daug dirbančių, bet nespėjančių... pagalvosim kaip čia Jums padėti :P :DDD
    Sėkmės visoms!!!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nusprendėme konkurso laiką pailginti, pridedant dar viena savaitgalį:)

    Todėl jūsų darbelių laukiame

    IKI GEGUŽĖS 4 D. (22 val. LT laiku)

    Nugalėtoją paskelbsime gegužės 6d.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kaip smagu, kad jau turime tris knygutes-dėžutes :))) Dar turite daugiau nei dvi dienas, tad jei jau pradėjote darbuotis, ramiai užbaikite ir laukiame Jūsų darbų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aurelija Ačiū už termino pratęsima, bet taip gavosi kad pabaigiau knygą/dėžutę kelias dienas po temos skelbimo kadangi pasirinkau visai kitą sprendimą negu pradinį.
    Tikėjausi kad bus daug daugiau dalyvių kadangi tema gana intriguojanti.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ką gi, šiandien vakare jau baigiasi konkurso laikas, tad jei dar kas norite paskelbti savo darbelį - prašom drąsiau ;)
    O jei nespėjate šiame konkurse dalyvauti, vis vien pamėginkite pasidaryti knygą-dėžutę ;) Labai mielas ir neįprastas daiktelis, tinkantis ir sau naudoti, ir dovanoti :)))

    AtsakytiPanaikinti