2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

10 pavojų skrebukams

1. GRAMATIKOS KLAIDOS



Argi nebūna pikta, kai tik pabaigus skrebuką pamatai, jog įsivėlė gramatikos klaida ar raidelės susikeitė vietomis? O blogiausia būna tada, kai viskas suklijuota pačia stipriausia lipnia juostele:)

2. IŠPILTAS GĖRIMAS



Nežinau, kaip kiti, bet aš mėgstu skrebindama gurkštelėti skanios arbatos. Ir niekaip negaliu atsikratyti to jausmo, kad vieną dieną imsiu ir netyčia užkabinsiu ranka puodelį... o jo turinys smagiai pasklis po stalą ir paskandins ką tik "iškeptą" ar įpusėtą skrebuką.

3. APKARPYMO MANIJA



Daugelis darydami skrebukus mėgsta nuotraukėles "iškadruoti", t.y. apkarpyt standartinę nuotrauką... ir kaip kartais būna nesmagu, kai pamatai, jog netyčia kažkam nurėžei pusę galvos :) Gerai, kad tai tik nuotrauka ir ją vėl bus galima pasidaryt... o gal reik visų nuotraukų iškart daryt po dvi? :)

4. NETYČIUKAI "PAMOZOJIMAI"



Liko priklijuoti paskutinį akcentą, o tavo rankos po intensyvaus skrebuko kraštų sendinimo pigmentiniu rašalu ne pačios švariausios. Ir užsimiršęs tom rankytėm ant skrebuko padėlioji tą detalytę, kuri jau prašosi būti priklijuojama:) Rezultatas žavus - rašaluotų pirštukų dėmės ten, kur tikrai joms ne vieta. Gerai, jei dėmes dar galima užmaskuot...o jeigu tas skrebukas buvo minimalistinis ir švarus švarus?  Hmm... teks daryt iš naujo...

5. KLIJŲ DĖMĖS



Bjaurios klijų dėmės, netyčia užtiškusios ne vietoje, tikrai gadina visą vaizdą... ir dažniausiai atitraukia žvilgsnį nuo visų tiek kantrybės ir laiko reikalavusių skrebuko detalių.

6. MAŽOSIOS RANKELĖS



Palikti skrebuką mažiesiems pasiekiamoje vietoje yra tikrų tikriausias skrebuko "nužudymas" :) Tas pats galioja ir naminiams gyvūnėliams, kurie taip pat mėgsta pasmalsauti. Kai mažosios rankelės tyliai pasidarbuoja, dažniausiai tenka keisti visą skrebuko dizainą :) Arba sėst ir kurt iš naujo.

7. NETEISINGA INFORMACIJA



Kaip apmaudu, kai supranti, jog skrebuke, rašydama aprašymą, parašei ne tą datą, ne tą vardą ar kitą klaidingą informaciją! Man taip jau pasitaikė, tad teko ekspromtu galvoti, kaip turėt nepribraukytą skrebuką. O kartais tokios klaidos išeina į naudą ir atsiranda įdomios detalės netikėtose vietose :)

8. KAI KLIJAI PER STIPRŪS



Nėra turbūt blogesnio varianto, nei super super geri klijai ir jais priklijuota ne ta detalė :D Bandymas atlupti tvirtai prilipusį elementą nesugadinant skrebuko kartais tolygus kopimui į Everestą - kantrybės ir šaltų nervų tikrai reikia :)

9. SEZAME, ATSIVERK :)



Tik vienas neatsargus judesys, ir visi gražiai surūšiuoti, pagal spalvas ir dydžius sudėlioti patys smulkiausi skrebinimo turtai jau guli pažirę ant žemės... gerai, jei tai nutiko namie - iš palovio bent jau su dulkių siurbliu galima susiurbti :) Aišku, paskiau tektų gelbėt šį gėrį ir siurblio "vidurių" :) O jei tai nutiko kur lauke? Kas tada? Belieka apverkti pamestus gėrius ir likučius vėl skrupulingai susidėliot į dėžutes.

10. NAKTINĖS SPALVOS



Kaip bebūtų keista, bet dauguma skrebukių savo ar ne savo noru patampa "pelėdomis", t.y. skrebina naktimis. Na, dažniausiai dieną tokiems reikalams kaip skrebukai laiko nelieka, tad nieko čia nepakeisi. Bet bėda slypi ne mėnesienoje, o stalinės lemputės šviesoje :) Atrodo, ir įkvėpimas pagavo, ir skrebint puikiai sekas - viskas dėliojasi kaip sviestu patepta. Bet ateina rytas - pradundi ir supranti, kad naktį spalvos tai derėjo... o ryte, dienos šviesoje, skrebukas atrodo taip, tarsi būtų sudėliotas tam, jog dalyvautų parodomojoje pamokėlėje "Spalvų deriniai, kurių reikėtų vengti" :)


Tai tiek šiai dienai skaitaliukų - tikiuosi, kad Jūsų šie skrebinimo košmarai niekada neaplankys :)


Nuotraukų šaltiniai:
1. dailymail.co.uk; 2. rixban; 3. Marco D; 4. Natasha Sara; 5. Loren Zemlicka; 6. Tidy Mom; 7. clker.com; 8. Hanga Girl; 9. thosesunshinedays; 10. Fernando Felix


Straipsnio idėją pasiskolinau iš žurnalo "Creativity! Life" (issue 1, 2008m. p.65)

9 komentarai:

  1. Labai smagiai paskaičiau, ačiū. :)
    Ir išties susimąsčiau, kiek tų pavojų skrebinant... Kai kurie ir savu kailiu jau patirti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. smagu, kad nors vienam žmogui šypsenėlę ši rašliava sužadino ;) Gal ateity ir daugiau tokių dalykėlių parašysiu, tik man iškilo problema...na, kaip pavadinti tokius straipsniukus. Gal kas turi minčių? Turiu galvoje tinklaraščio "etiketę", kad visi tokie straipsniukai vienoj vietoj būtų. Tikiuosi, supratot :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) visi isvardinti pavojai labai pazystami :)

    del pavoju kurie susije su klijavimu ne vietoje arba klijavimu per stipriais klijais :) kai reikia atlupti - as turiu sprendima - ysigijau sia UN-DU https://un-du.com/ priemone ir ji mane gelbsti visada :)

    gal kas nors turi kitokiu ideju kaip "apeiti" kitus pavojus ;)

    dar galvoju, kad naktinis skrebinimas ir yra apsisaugojimas nuo tu mazu - smalsiu rankyciu ;) deja susiduriame su apsvietimo probemomis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Justess22 tai jau pavadinai :)) straipsniukai, dedek bet koki kita zodi... margaspalviai, ivairus, skrebinimui,kasdieniai ir t.t. :)))
    Mano vaikinas skrebina, ypac saguciu ir gelyciu dezutese,surusiuoja pagal save :))) Kazkada taip embosinimo miltelius surusiavo.
    Pries pora dienu valge kazka ir uzsikosejo.. nu tai visas turtas nusedo ant to kas gulejo ant stalo ....
    Man su klijeis dazniausia kita beda, neprilimpa taip gerai kaip norisi :)))
    Pritariu Lawrutei- nakti niekas netrukdo, net kavos puodelio nebuna :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai šaunus parašymas. visa tiesa apie rankdarbiautojų kasdienybę. tikriausiai būsiu nelabai originali, bet pavadinimas- galėtų būti: "geri patarimai"

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū labai už išsakytas nuomones :) dar laukiu, gal dar kas pasisakys ir tada jau rinksim geriausią, informatyviausią variantą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, jei bus ir kiti straipsniukai, kuriuose patariama, tai galima likti prie " geri patarimai". Gali būti ir "įvairūs patarimai". Gali būti "smagu sužinoti" arba "įdomu sužinoti", arba "įdomu paskaityti" etc. Bet jei straipsniukai bus įvairesni, gal tada užvadinti "įvairenybės" ar "linksmai ir praktiškai". Blyn, įsijaučiau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super visi punktai atitinka skrebinimo gyvenimo akimirkas :) patiko man toks straipsniukas, labai smagu buvo paskaityti, tad tik daugiau tokiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. linksmai ir praktiskai :) sitas laabi smagus :)

    AtsakytiPanaikinti