2010 m. kovo 17 d., trečiadienis

Tendencija: juostelės

...dažniausiai siaura, lanksti juostelė - naudojama kaip puošybinis elementas drabužiuose. Įvairiose kultūrose buvo labai mėgiamas elementas tautiniuose kostiumuose, plaukuose ar tiesiog kaip dirželis. Taip pat labai gražus akcentas pakuojant dovanas...
Galima rasti tikrai daug pavyzdžių, kuriuose matosi, jog juostelė buvo kūrėjų įkvėpimo šaltinis. štai ši moderni kabykla - savo lanksčiomis formomis tikrai primena juostelę (...šaltinis...)

...šaltinis......šios kėdės forma ir plastika neatsiejama nuo juostelės, o dar tas pynimo panaudojimas - tikrai įkvepiantis :) (...šaltinis...)
...rankdarbiuose juostelės naudojamos tikrai labai įvairiai: surišami kaspinėliai, pinama, įsiuvama kaip siauras dekoratyvinis elementas. Aš norėčiau išskirti būtent juostelės lankstymą, kuomet iš jos sukuriama iškili faktūra - tai puikiai tinka papuošalams (...šaltinis...)
...šaltinis...

...medžiaginių juostelių ar popieriaus siaurų skiautelių lankstymą galima labai išradingai panaudoti ir skrebinime. Šis netradicinio skrebuko pavyzdys puikiai iliustruoja tai, kad juostelių ir popieriaus pagalba galima sukurti tikrų tikriausią suknelę, na bent jau labai panašią į realią :) (...šaltinis...)
...juostelės sulankstymas - subangavimas puošia atviurkus (...šaltinis...)...
...ir keltas pavyzdžių kaip juostelės plisavimo technika panaudota tradiciniuose skrebukuose - šį darbelį perfotografavau iš Autumn leaves knygos "Designing with details"

2 komentarai:

  1. Puikus straipsniukas! Ačiū už tiek daug idėjų ir šiaip įkvepia mane tokie tendencijų skaitiniai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. ...labai smagu girdeti :)
    ... labai tikiuosi kad yra ir daugiau, kuriuos ikvepia :) nes kai as prisedu rinkti informacija - tai galva pilna pilnuciausia visokiausiu ideju, planu ir temu tolimesniems straipsneliams :)
    ..labai tikiuosi, kad si rubrika tures savo skaitytoja-ziuretoja ;) nes cia reikia moketi skaityti is paveiksleliu:)

    AtsakytiPanaikinti