2010 m. kovo 5 d., penktadienis

Interviu su Norvegijos skrebuke Nabon



Man pavyko pakalbinti, jūsų pageidavimu, vieną žinomą Norvegijos skrebinimo dizainerę Lene Bjørnerud, pasivadinusią Nabon.
Kada esi gimusi?
1973m. rugpjūčio 13d., Drammen´o mieste.
Papasakok apie savo šeimą.
Mes esame maža šeima iš 4 asmenų. Sugyventinis Stig ir aš esame kartu nuo 1991m. 2002m. birželį, 2 mėnesiais per anksti, susilaukėme sūnaus Håkon, o 2004m. spalį - dukros Ingeborg. Turime nuostabų 2,5 m. auksinį retriverį  vardu Lucky. Jis didžiausias pasaulyje meilutis!
Kokias knygas mėgsti skaityti ir kokius filmus žiūri?
Kaip tik baigiau skaityti S. Meyer Saulėlydžio (Twilight) trilogiją, man patinka skaityti detektyvus ir šeimos trilogijas/romanus. Iš filmų - tai komedijų arba veiksmo filmus žiūriu... bet, tiesa sakant, nelabai daug laiko turiu filmams žiūrėti, o knygas skaitau tik lovoje. Visas likęs laikas yra skiriamas mokslo knygoms, nes jau 3 metus studijuoju pedagoginame.
Kokias TV laidas mėgsti žiūrėti?
Labiausiai mėgstu žiūrėti dokumentiką, pvz. Discovery, Animal Planet ir pan. Arba žiūriu TV serialus "Draugai", Seinfeld ir dažnai žiūriu Senkveld (tai norvegiška humoristinė pokalbių laida). O, pamiršau mano favoritę - "GILMORO MERGINOS" (Gilmore girls)!!! DIEVINU!
Koks mylimiausias metų laikas?
Myliu pavasarį ir vasarą, nekenčiu žiemos. Bet ruduo gali būti visai nieko, jei lyja ne per daugiausiai!
Ar kolekcionuoji ką nors?
Renku internetinius adresus ir foto įrangą... cha cha
Kada ir kaip atradai skrebinimą?
Kuomet persikėliau gyventi, kur gyvename dabar, atėjo mano kaimynė ir pakvietė į didelį skrebinimo susitikimą Tønsberg´e. Aš neturėjau žalio supratimo, kas tai, ir nuvažiavau tik turėdama maišelį keistų popierių bei žirklėmis... Vėliau visi tiesiog vadino Nabon, kadangi buvau Mi@ kaimynė (nabon norvegų kalboje reiškia kaimynė).
Kokios muzikos klausaisi, kuomet skrebini?
Kai skrebinu, nesiklausau visiškai jokios muzikos... man patinka tyla arba kai svetainėje negarsiai veikia televizorius su idomia programa, kurios galiu klausytis!
Kaip apibūdintumei savo stilių?
Less is NOT more! (Mažiau dar nereiškia geriau!) Aš visko daug prikraunu, paglamžau, sendinu su švitriniu popieriumi ir plėšau! Gal galėčiau tai pavadinti Vintage+ (senoviniu) stiliumi?
Iš kur sėmiesi įkvėpimo? 
Iš visko! Tai gali būti oras, reklama, megztukas arba gražus paveikslas!
Kaip tau labiau patinka skrebinti? Ar vienai namuose, ar draugijoje?
Man labai patinka dalyvauti skrebinimo susitikimuose, juk  taip malonu skrebinti ir plepėti visą dieną su bendramintėmis! Namuose man patinka skrebinti vienai, tai tarsi mano terapija nuo kasdienybės!
Ar skrebinimas pakeitė tavo gyvenimą?
O taip, be abejonių! Visą laiką mano mintys sukasi apie tai ir aš matau visur aplink daiktus, kuriuos galėčiau panaudoti skrebinimui, nors jie ir nėra tam skirti! Aš pradėjau daugiau paveiksluoti ir taip fotografija tapo mano antruoju dideliu hobiu!
Ar yra kas nors tokio, be ko negalėtum skrebinti?
Jei jūs galvojate apie skrebinimo priemones, tai man reikia pagrindinių priemonių, myliu gėles, nertas juosteles, lapus su natomis, baltą bazzil, "krokodilą" ir nagų dildę! Arba man reikia Cola Zero, kuomet esu susitikimuose!
Koks tavo mėgstamiausias skrebukų formatas?
Dažniausiai skrebinu 12x12 colių (30,5x30,5 cm), bet taip pat neretai lapo dydžio. Myliu apvalius ir šiaip netradicinių formų skrebukus!
Gal turi kokių pasiūlymų kaip sutaupyti ar organizuoti laiką?
Mažiau plauk, o daugiau skrebink! :) Aš taip pat esu klubo "Daryk viską paskutinę minutę" prezidentė, nes labai mėgstu palikti viską paskutinei minutei, todėl turiu daaaaaug laiko, tarp visų reikalų, skrebinimui! Che che...
Ar turi užsibrėžusi kokį tikslą ar svajonę skrebinimo srityje?
Mano svajonė yra turėti begalybę nuostabių nuotraukų skrebinimui ir begalybę įkvėpimo sankaupų! Dar svajoju turėti didelę skrebinimo parduotuvę su filialais išbarstytais po visą Norvegiją!
Nabon emailas: linnesstranda68@hotmail.com
Nabon tinklaraštis; http://nabon.blogspot.com/
Nabon fotografijos tinklaraštis; http://2bphotography.blogspot.com/
Konkursų tinklaraštis; http://skissedilla.blogspot.com/

6 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip įdomu ir smagu susipažinti su žinoma Norvegijos dizainere

    AtsakytiPanaikinti
  3. idomu :) perskaiciau net 2 kartus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už puikų interviu! Aš apie ją visiškai nieko (išskyrus tai, kad daro gražius skrebukus)nežinojau, tad buvo labai idomu paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū Tosk, už šį interviu, labai smagu pažinti Nabon šiek tiek daugiau nei vien žvelgiant į jos darbus :D
    Dabar einu pamaigyti visų nuorodų ir apžiūrėti grožius ir gėrius, kurie ten gyvena :) :)
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti