2010 m. vasario 22 d., pirmadienis

Tendencija: sagos

Aš labai džiaugiuosi galėdama pristatyti pirmą pranešimą apie tendencijas vyraujančias dizaino srityje. Apie tai kas įkvepia kūrėjus - ir ypač stengsiuosi akcentuoti, kaip tie dalykai įkvepia mus - skrebinančius. Šiandien dėmesio centre - sagos, jų gausybė, įvairovė ir kuo platesnis panaudojimas.

Visai neseniai man teko būti tekstilės parodoje Premiere Vision - akys raibo nuo sagučių ir juostelių gausos :) nufotografavau keletą stendų, kuriuose buvo įdomiai eksponuojamos sagos.

Sagos - vienas žaismingiausių elementų ne tik skrebinime bet ir kituose rankdarbiuose. Svarbu ir tai, kad net gi popieriaus gamintojai idėjų semiasi iš rankdarbių ir savo kolekcijose pristato popieriukus su grafiniais sagų variantais, bei kitais aksesuarais ar įrankiais.
Scrapping.lt dienoraštyje buvo rengiamas atviruko ir netradicinio skrebuko konkursas - sulaukėme gausybės gražių, įdomių ir kūribingų skrebukų su sagutėmis. Ar gi gali būti dar vienas toks universlus akcentas rankdarbiuose? Kad ir koks stilius bebūtų linksmas ar mielas, minimalistinis ar grafiškas, klasikinis ar elegantiškas, romantiškas ar senovinis - sagas galima pritaikyti ir tikrai panaudoti kiekvineme iš jų.
Štai dar keletas interjero detalių dekoruotų sagomis - ir pamokėlė kaip pasigaminti tokią pagalvėlę

...žaismingas burbulinis paveikslėlis (Šaltinis)

...jaukūs rėmeliai ir laikrodis, kuris turėtų nuteikti labai kūrybiškai, kadangi valndos yra tik menamos - jokių skaičiukų (Šaltinis)

...pagalvė-padėklas pasidėti nešiojamam kompiuteriui (Šaltinis)

...romantiškos piniginės (Šaltinis)

...retro stiliaus sagų interpretacija (Šaltinis)

...tikrai netikėti, bet labai įdomūs papuošalai (Šaltinis)

...patys šventiškiausi advento vainikai (Šaltinis)

...ryškios sagos minkštasuolyje (Šaltinis)

...nosiukai - sagiukai - šuniukai :) (Šaltinis)

...keletas sagučių drabužiuose, bei marškinėliuose...

...o kaip sagos įkvepia jus? Palikite komentarą arba nuorodas į savo tinklaraščius su darbeliais, kuriuose naudojate sagas...
...sėkmės kūryboje ;) ...

8 komentarai:

  1. Mmmmm.... sagutės :) :) :)
    Labai mėgstu, myliu ir naudoju šį fantastinį dizaino kūrinį...
    Tobulas objektas: paprastas, atlieka fantastinę funkciją ir neapsakomai gražus...
    Vž, nesu abejinga aš sagoms :)
    O, beje, lawrute, gal turi kokios info apie sagos istoriją? Be galo įdomu kada gi ir kas pirmą kartą sugalvojo tokį sprendimą?
    Apskritai įdomu ar yra tokių duomenų...

    AtsakytiPanaikinti
  2. man irgi sagos labai patinka;) tycia net perziurejau visus savo darbus, ir beveik kiekviename is ju radau sagutes ;))

    AtsakytiPanaikinti
  3. siuo adresu : http://www.buttonarium.com/

    po keliu savaiciu turetu pradeti veikti atnaujintas internetinis sagu muziejus - pries rekonstrukcija :) tikrai buvo ydomiu dalyku :) ytariu kad bus kur akis paganyti :) ir ka paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agneja, ymesk keleto savo darbu nuorodas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip apsidžiaugiau, jog ir aš turiu atvirutę su saga, kad iškart puoliau dėti. Ir tik tada pažiūrėjau..! Ten ne saga. :D O išimti dabar neina :( Atsiprašau. Šiandien man geriau nieko nedaryti :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. mano mama nuo vaikystes rinko ivairiausias sagutes, tad pagrindinis mano vaikystes zaidimas buvo jas isberti ir rusiuoti begalo ivairiom varijacijom... tad dabar man jas ikomponuoti i darbelius yra tikras malonumas :) jos tokios grazios :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai idomu buvo paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū už tokias super naujienas ir idėjas.

    AtsakytiPanaikinti