2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Popieriaus kraštų plėšymo/sendinimo būdai

Ši pamokėlė skirta visiems, kas nori išmokti apiplėšyti kraštelius taip, kad atrodytų tarsi gerai nudėvėti. Šis kraštelių sendinimo būdas yra labai populiarus tarp Norvegijos skrebukių.
Pamokėlėje naudosiu šias priemones:


Pasirinkau dvipusį Whitewashed Cardstock popierių iš Core-dinations.


Kokias priemones pasirinkti būtent Jums, aš nenurodysiu. Geriausia išbandyti įvairius būdus su įvairiomis priemonėmis, tik taip atrasite kas patinka ir geriausiai tinka būtent Jums.
Parduotuvėje galite įsigyti plėšymui skirtą liniuotę. Jos kraštinės aštrios, todėl plėšti yra lengva, o rezultatas pasiekiamas labai greitai.


Kita populiari priemonė yra kulnų dildė. Jos paviršius aštrus tarsi tarkos. Efektas įdomus ir gražiai žiūrisi, pasendinus kraštelį tam skirtomis spec priemonėmis.


Ir be abejonės, negalime pamiršti paprasčiausio būdo - plėšymo rankomis. Greita ir paprasta.


Švitrinį popierių dažniausia naudoju nuotraukų kraštelių sendinimui. Nuotrauką padedu ant pjaustymo skirtos lentelės prie pat kraštelio. Kraštelį nuleidžiu tiek, kokio storio noriu rėmelio. Kokio tipo švitrinį popierių pasirinkti priklauso nuo to, kokio efekto norite:
  • kuo smulkesnis popierius, tuo lygesnis nutrinimas;
  • kuo grubesnis popierius, tuo grubesnis nutrinimas.

Na ir bene pats populiariausias kraštelių sendinimo būdas - naudojant žirkles. Pasirinkite tokias žirkles, kurios Jums patogu laikyti rankose. Sendinama su geležte braukiant per lapo kraštą. Pasirinkite ir nusiteikite, kad bus DAUG šiukšlių :D :D :D.


Su žirklėmis galima braukti per lapo apačią arba lapo viršų, priklauso nuo to, kokio efekto norite. Jei vėliau norėsite kraštelius palankstyti, tikriausiai Jums geriausiai tiks braukimo per lapo apačią būdas.


Štai taip atrodo popieriaus lapas, kai krašteliai apdirbami su žirklėmis, braukiant per lapo apačią. Norint grubesnio efekto, nereikia gailėti popieriaus, reikia net panaudoti jėgą :D. Kraštelis gali ir įplyšti - nieko baisaus ;).


Norint dar įdomesnio efekto, galima kraštelius dar ir rankomis palankstyti. Visai nesvarbu kokiu būdu sendinote kraštelį prieš tai: ar plėšėte, ar draskėte, o gal ir visai nesendinote, palanktymas rankomis, suteikia labai įdomų efektą.


Lankstant kraštelį, galima kartais "netyčia" įplėšti, kartais net ir pakankamai giliai. Kiek aplanktyti kraštelius ar kiek nubraukti su žirklėmis priklauso nuo Jūsų poreikių ir norų. Geriausiai bandyti tol, kol gaunamas norimas ir Jums labiausiai patinkantis efektas. Štai taip popieriaus lapas atrodo užlanksčius kraštelius.


Pabaigai noriu parodyti skrebuką, kuriama ir buvo panaudotas šis sendintas lapas :D.



Sėkmės ir kūrybinės laisvės Jūsų mintims!!!

10 komentarų:

  1. Ačiū, Loriete. Nuostabi, naudinga pamokėlė. Ir dar nuostabesnis darbelis. Aš apsvaigusi. :) Labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Loriete tu saunuole :) labai tau aciukas uz tokia naudinga ir labai issame pamokele ;) o tavasis skrebukas begalo zavingas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiki pamokėlė ir gražutis ją iliustruojantis darbelis. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu Loriete,labai dziaugiuosi pamokelemis!

    AtsakytiPanaikinti
  5. mmmmmm labai grau, vis tik ta metoda su zirlemis kitaip isivaizdavau :) , super

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu mergaites :*. Tikiuosi kazkiek pagelbejau su pamokele ;) Ir aciu uz grazius zodzius skrebukui :*

    Dabar lauksime kruvos nauju darbeliu!

    AtsakytiPanaikinti
  7. loriete, ačiū, dabar belieka išbandyti... Pastebėjau, kad aš sendinu, naudodama tik rašalus... Va dabar tikrai išmėginsiu ir visus tavo pateiktus būdus :D ;)

    P.s. kaip suprantu visus paveiksliukus sukėliau tvarkingai? Nebuvau tikra ar nesumaišiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai ačiū už pamokėlę! Labai jos laukiau :)
    Bet vis tiek man dar neaišku, o kaip su tom žirklėm sendinant pats popierius išlieka nesusiglamžęs, o tik pakraščiukai? Nes man jis visas pobaisis pasidarė...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dekui Loriete, nuostabi pamokele! Daug naudingos informacijos su realiais pavyzdziais.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aciu dar karteli mergaites!

    Zivile, tiesiog as laikau popieriu prie krastelio, kur bruzinu. Be to, braukiu nuo rankos, ne i ja (tikiuosi supratai, ka norejau pasakyti). Na siek tiek reikia buti atsargesnei, jei popierius yra plonas, tuomet sunkiau islaikyti popeiriu, kad nesusiglamzytu. O kad iplysta ar apsiglamzo, tai niekis - juk sendiname, tai turi atrodyti kaip senas, ar ne? :)

    AtsakytiPanaikinti